Activiteiten

Voor wielrenners, toerfietsers en MTB’ers organiseert LEK diverse activiteiten.

Trainingsavonden wielrenners

Voor wielrenners zijn er van april tot oktober op dinsdag- en donderdagavond trainingsritten. Er wordt in groepen van maximaal 12 renners gereden onder begeleiding van een wegkapitein. Het vertrek is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats van het sportcomplex aan de Tiendweg in Schipluiden. Na afloop van de trainingsavonden kun je in de kantine van de tennisvereniging op het sportcomplex wat drinken.
Op dinsdagavond vertrekken er groepen op diverse niveaus.  de “langzaamste groep”  is bedoeld voor renners die rustig willen fietsen, zo rond de 29 a 30 km/uur. Bij deze groep rijdt de wegkapitein op kop die het tempo aangeeft. De overige groepen rijden ‘kop-over-kop’ onder begeleiding van een wegkapitein.
Donderdagavond is van oudsher ‘damesavond’ waarbij de dames – afhankelijk van het aantal en niveau – in één, of twee groep(en) vertrekken. Heren zijn deze avond welkom om aan te sluiten of om zelf met een groep te fietsen.
Ben je voor de eerste keer aanwezig? Vraag dan naar één van de wegkapiteins.

Check het huishoudelijk reglement voor meer informatie en instructie.

Mountainbiketochten

In het winterseizoen (oktober t/m maart)

 

Overige activiteiten

De leden van LEK nemen deel aan verschillende fietsevenementen, zoals bijvoorbeeld Amstel Gold Race,Trois Ballons, enz.  Het initiatief hiervoor nemen de leden zelf.