Ontstaan

Begin van deze eeuw vertrokken tijdens de zomerperiode op dinsdagavonden twee groepen vanuit Schipluiden voor een fietstraining. De ene groep vertrok bij de Rabobank, de andere groep bij Albert Heijn. Vanuit de Rabo-groep ontstond het idee om een fietsclub op te richten. Dit heeft ertoe geleid dat op 3 juni 2004, op initiatief van Sander van Roon, Bob van der Eijk, Rob Peeters, Léon de Kort en Jan Paalvast, wielervereniging LEK is opgericht.
De vereniging voorzag duidelijk in een behoefte want binnen een paar jaar tijd groeide de vereniging tot een ledenaantal van ruim 200 leden. In het eerste jaar van de club werden sponsors aangezocht en kleding ontworpen en aangeschaft.
Jaarlijks hoogtepunt tijdens de eerste vier jaren van het verenigingsbestaan, was de Ronde van Schipluiden door de dorpskern. Door de jaarlijks steeds hogere snelheden in combinatie met het bochtige en lastige parcours – en de daarmee gepaard gaande valpartijen – besloot het bestuur dat het niet meer verantwoord was om dit evenement in deze vorm voort te zetten. Een alternatief werd gevonden in de jaarlijkse clubkampioenschappen tijdrijden.