Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk reglement S.F.T.C. LEK in Schipluiden
1. Leden die deelnemen aan een onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) georganiseerde tocht, dienen in het bezit te zijn van een geldige Fietstoerkaart, tevens verzekeringsbewijs.
2. De fietstoerclub vertrekt bij het clubgebouw van de tennisvereniging Schipluiden op het sportcomplex Keenenburg.
3. Leden zijn verplicht om met een helm te fietsen.
4. Er wordt gereden op de volgende dagen:
– Dinsdagavond 19.00 uur (50-60km, de drukst bezochte avond)
– Donderdagavond 19.00 uur (50-60km, de “dames-avond”)
– Zaterdagochtend 09.00 uur (80-100 km, vanaf maart)
– Zondagochtend 09.00 uur (70-100 km)
5. Er wordt op dinsdag gereden op diverse niveaus die elk vanuit hun eigen vak vertrekken. Deze groepen variëren van recreatief tot competitief .
– De rustige groepen starten in de vakken nabij de skate-baan.
– De snelle groepen starten in de vakken richting de uitgang van de parkeerplaats
6. De groepen kunnen worden samengevoegd op dagen dat er kleine opkomst is. Bij samenvoeging geldt altijd “samen uit/samen thuis”.
7. Op donderdag vertrekken er rustige en snellere damesploegen. Het is de heren uiteraard niet verboden mee te rijden, maar zij dienen zich aan te passen aan de groep waarin zij rijden.
8. Indien de groepsgrootte de 12 overschrijdt, wordt de groep i.v.m. veiligheid gesplitst.
9. Bij afstanden van 80-100 km en langer wordt er vooraf vastgesteld na welke afstand ongeveer er een bakkie wordt gedaan.
10. Zowel kop- en staartrijders, als ook rijders midden in de groep geven tijdig aanwijzingen en signalen omtrent oversteken, afslaan, tegemoetkomend en achteropkomend verkeer, passeren van medeweggebruikers etc. Iedere deelnemer blijft echter wel zelf verantwoordelijk.
11. Deelnemers houden zich aan de geldende verkeersregels. Van deelnemers wordt tevens correct gedrag verwacht; zowel tegenover de mederijder alsook de overige weggebruikers. Een bedankje voor medeweggebruikers die aan de kant gaan, is niet verboden.
12. Op dinsdag en donderdag is het clubgebouw van de tennisvereniging LTC Keenenburg (bij voldoende barbezetting) na de rit geopend. Opening van de kantine op overige dagen is afhankelijk van de openingstijden van de tennisvereniging. We zijn te gast bij de tennisvereniging, dus het is ook de bedoeling ons zodanig te gedragen.